DOMÁCÍ BORŮVKOVÁ ZMRZLINA

DOMÁCÍ BORŮVKOVÁ ZMRZLINA

  • 60
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 2 kelímky jogurtu s kousky borůvek Mlékárny Kunín
  • 100g borůvek
  • 1dl acidofilního mléka bílého Mlékárny Kunín
  • cukr dle chuti
  • Tip: místo cukru lze použít javorový sirup

Postup přípravy:

Do misky si připravíme jogurt s kousky borůvek Mlékárny Kunín. Přidáme nakrájené nebo rozmixované kousky čerstvého ovoce a zamícháme je do jogurtu. K jogurtu přilijeme acidofilní mléko. V případě potřeby dochutíme cukrem nebo javorovým sirupem. Rozmixujeme a směs vlijeme do vaničky či do zmrzlinových tvořítek. Vaničku vložíme do mrazáku asi na 4 hodiny. Před konzumací necháme takto vlastnoručně vyrobenou zmrzlinu lehce povolit.