Muffiny s jablky

Muffiny s jablky

  • 60 minut
  • 4 osoby

Suroviny:

  • 3 jablka
  • 3 vejce
  • 180 g třtinového cukru
  • 125 g přepuštěného másla
  • 150 ml kefírového mléka Kunín
  • 250 g polohrubé mouky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy:

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. V míse vyšleháme vajíčka se třtinovým cukrem, přepuštěným máslem a kefírovým mlékem. Následně přisypeme mouku, sůl, jedlou sodu, skořici a prášek do pečiva. Opatrně vmícháváme, dokud nevznikne hladké těsto bez žmolků. Na závěr přidáme nakrájená jablka. Těsto znovu důkladně promícháme a naplníme jím košíčky na muffiny. Pečeme 25 minut na 170 °C. Tip: Ze stejného těsta můžete upéct i vynikající bábovku.

Pro tento recept doporučujeme