Pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake

  • 60 minut
  • 4 osoby

Suroviny:

  • Korpus:
  • 1 balení máslových sušenek
  • větší hrst loupaných mandlí
  • větší hrst pistácií – pražených a nesolených
  • 90 dkg změklého másla
  • Náplň:
  • 3 jogurty řeckého typu z Mlékárny Kunín, příchuť pistácie
  • 1 zakysaná smetana, krémovitá 15%
  • 1 šlehačka deluxe 40%
  • 1 smetana ke šlehání 31%
  • 5 plátků želatiny
  • 4 polévkové lžíce moučkového cukru

Postup přípravy:

Sušenky rozlámeme a hmoždířem rozdrolíme na co nejmenší kousky (můžeme i pomlít), přidáme opět co nejmenší kousky nasekaných mandlí a pistácií a nakonec smícháme se změklým máslem. Hmotu natlačíme na dno kulaté formy, do které připravujeme cheesecake. Jakmile je celé dno pokryto, dáme na 30 minut ztuhnout do lednice. Všechny jogurty smícháme se zakysanou smetanou a cukrem, ve druhé míse vyšleháme smetanu ke šlehání. Mezitím necháme ve 3 polévkových lžících vody v kastrůlku nabobtnat želatinu. Jakmile je veškerá voda želatinou vstřebána, dáme na sporák a necháme pouze rozehřát, nevaříme. Poté, co se želatina rozpustí, vlijeme ji do připravené směsi z jogurtu a zakysané smetany a pořádně promícháme. Nakonec stěrkou vmícháme ještě šlehačku. Hotovou směs nalijeme na vychladlý korpus, posypeme pistáciemi a dáme ztuhnout do lednice až na 24 hodin.

Pro tento recept doporučujeme