JARNÍ HRÁŠKOVÁ POLÉVKA

  • Snadný
  • 25 minut
  • Pro 2

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 1 balení Kunín Smetana na vaření 12 %
  • 1 vajíčko
  • 300 g hrášku (čerstvý/mražený)
  • 1 cibule
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžičky oleje/másla
  • 1 l vývaru
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 100 g baby špenátu
  • 2 malé cukety, ½ limetky
  • bazalka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a osmahněte na rozpáleném oleji.
  2. Přidejte na plátky nakrájený zázvor a na mírném plameni 1 minutu orestujte. Přidejte hrášek (hrst hrášku si odložte stranou), na kostičky nakrájenou cuketu, lístky baby špenátu a promíchejte.
  3. Následně zalijte zeleninovým vývarem a vařte přibližně 10 min, aby všechny suroviny změkly. Okořeňte dle chuti a rozmixujte.
  4. Na zjemnění chuti přidejte smetanu, zbylý hrášek, povařte 5 min a ochuťte šťávou z limetky.
  5. Do receptu je možné přidat bylinky (petržel, koriandr, máta), které nahrubo nakrájíte, ale nevaříte.
  6. Polévku servírujte s vajíčkem a bazalkou.

Další recepty na Váš stůl

Trasy, na kterých jsme umístili cedule