Batát plněný zeleninou se sýrovou omáčkou

Batát plněný zeleninou se sýrovou omáčkou

  • 45 minut
  • 4 porce

Suroviny:

  • 3 lžíce másla
  • 1 česnek
  • 500 ml Kunín Krémová do omáček
  • 250 g čedaru
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 4 batáty
  • 1 brokolice
  • 250 g keříkových rajčátek
  • Parmazán
  • Svazek jarní cibulky
  • Olivový olej, sůl

Postup přípravy:

Omáčka
Na másle nechte zpěnit najemno nakrájený česnek. Do základu nalijte vývar a nechte zavařit a zredukovat na polovinu. Poté přilijte Krémovou do omáček a přidejte nastrouhaný sýr. Omáčku vařte, dokud se nerozpustí všechen sýr.

Troubu předehřejte na 200 °C.
Batáty nechte ve slupce, omyjte a osušte. Batáty podélně rozkrojte, vnitřek pokapejte olejem, posolte a dejte péct na 55 minut, při vkládání do trouby snižte teplotu na 170 °C.

Do středního hrnce dejte vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda bublat, vložte do ní růžičky brokolice a vařte cca 4 minuty. Po uvaření dejte zchladit do připravené mísy s ledovou vodou.

Rajčata opečte na pánvi s olivovým olejem cca 5 minut.

Upečený batát naplňte brokolicí a opečenými rajčátky a zasypte strouhaným parmazánem. Dejte ještě na 5 minut zapéct. Nakonec zalijte hotovou sýrovou omáčkou a posypte čerstvou jarní cibulkou.

Pro tento recept doporučujeme