Gnocchi s rajčatovou omáčkou a kuřecími prsy

Gnocchi s rajčatovou omáčkou a kuřecími prsy

  • 40 minut
  • 4 porce

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 400 g sekaných rajčat
  • Sůl, pepř, cukr krupice
  • 125 ml Kunín Krémová do omáček
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 5 stroužků česneku
  • 250 g sušených rajčat v oleji
  • 50 g jalapeños
  • Balení gnocchi
  • Petržel
  • Máslo
  • Olivový olej + máslo
  • Bílé víno

Postup přípravy:

Omáčka
Na oleji a másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a nechte rozvonět, poté přidejte sekaná rajčata. V této fázi ochuťte solí, pepřem, cukrem a nechte půl hodiny vařit na mírném ohni. Do hotového rajčatového základu přimíchejte Krémovou do omáček a nechte prohřát.

Kuřecí prsa očistěte, osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej a zatáhněte na něm kuřecí prsa, aby dostala zlatou barvu. Vytáhněte z pánve a dejte odpočinout.

Na pánvi rozpusťte lžíci másla a orestujte nakrájený česnek, jalapeños a sušená rajčata. Do směsi přilijte víno a nechte vypařit. Nakonec zamíchejte najemno nakrájenou petržel.

Uvařené gnocchi promíchejte s dvěma naběračkami rajčatové omáčky. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a navrch dejte směs ze sušených rajčat, jalapeños a česneku.

Pro tento recept doporučujeme