Studená avokádová polévka se zakysanou smetanou

Koprovočesnekový dip

  • 15 minut
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 1 kelímek bílého jogurtu Athentikos
  • 2 snítky kopru
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy:

Do misky přidejte jogurt, nadrobno posekaný kopr a rozetřený česnek. Důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Dip je perfektní k zelenině, ale i grilovaným steakům. Skvěle se hodí také na americké brambory.

A máme pro vás tip!
Jogurt můžete nahradit zakysanou smetanou.

spacing

Jogurtový dip s limetkou a bylinkami

  • 15 minut
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 1 limetka
  • Selský bílý jogurt
  • pepř
  • sůl
  • koriandr
  • šalvěj

Postup přípravy:

Čerstvé bylinky nasekejte nadrobno. Smíchejte s jogurtem, do kterého vymačkáte šťávu z jedné limetky (můžete přidat i trošku nastrouhané limetkové kůry). Přidejte sůl, pepř a nechte v lednici alespoň půl hodiny odpočinout.
Perfektní dip k salátům a masu. Můžete ho použít také jako dressing do hamburgerů.

spacing

Pikantní paprikový dip

  • 15 minut
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 1 konzerva bílých fazolí (400 g)
  • 2 velké pečené (nebo grilované) červené papriky
  • 1 větší stroužek česneku
  • cca 3 PL Zakysané smetany Kunín
  • 1 PL hořčice
  • cca ½–1 lžičku soli
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • sušené chilli vločky podle chuti

Postup přípravy:

Fazole z konzervy dobře opláchněte pod tekoucí vodou. Spolu s dalšími surovinami je dejte do kuchyňského robota se sekacím nožem. Vše dobře rozmixujte a podle potřeby ještě dochuťte solí či kmínem. Podávejte dobře vychlazený.

Pro tento recept doporučujeme