Hráškové rizoto se sýrovou omáčkou

Hráškové rizoto se sýrovou omáčkou

  • 45 minut
  • 4 porce

Suroviny:

  • 500 ml Kunín Krémová do omáček
  • 250 g čedaru
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 česnek
  • 450 g rýže Arborio
  • 200 ml bílého vína
  • 4 lžíce másla, olivového oleje
  • 150 g parmazánu
  • Hrst bazalky
  • Zeleninový vývar
  • 250 g hrášku
  • Máta
  • Ředkvičky
  • Hráškové lusky na ozdobu

Postup přípravy:

Omáčka
Na másle nechte zpěnit najemno nakrájený česnek. Do základu nalijte vývar a nechte zavařit a zredukovat na polovinu. Poté přilijte Krémovou do omáček a přidejte nastrouhaný sýr. Omáčku vařte, dokud se nerozpustí všechen sýr.

Půl litru vývaru přiveďte k varu a dejte do něj vařit hrášek na 10 minut. Hotový hrášek, hrst bazalky, mátu a trochu vývaru rozmixujte v pyré.

V hrnci rozpusťte máslo s olivovým olejem, nechte na něm zpěnit cibuli, poté přidejte česnek a nechte ještě 2 minuty rozvonět. Na cibulový základ přidejte rýži a dvě minuty opékejte. Poté podlijte vínem, víno nechte postupně odpařovat a stále míchejte.

Jakmile se víno odpaří, začněte postupně přilévat zeleninový vývar a stále promíchávejte. Před dokončením rizota začněte po naběračkách přidávat hráškové pyré a dvě naběračky vývaru. Do hotového rizota vložte máslo a parmazán a nechte před podáváním 10 minut odležet.

Rizoto servírujte pokapané sýrovou omáčkou, s čerstvými ředkvičkami a hráškovými lusky.

Pro tento recept doporučujeme