Smetanový dort s jahodami

Ořechové košíčky s čokoládovým krémem

Suroviny:

  • 500 g hotového ořechového lineckého těsta
  • 300 ml smetany De luxe 40 %
  • 150 g hořké čokolády
  • 100 g namletých opražených lískových ořechů

Postup přípravy:

1. Těsto nakrájejte na kousky, které vtlačte po obvodu do formiček.

2. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C 12 minut, po upečení vyklopte a nechte vychladnout.

3. Do rendlíčku nalijte smetanu a ohřejte ji těsně pod bod varu. Jakmile se začnou objevovat na povrchu bublinky, stáhněte rendlík z plotýnky a přelijte jí připravené čokoládové vločky.

4. Po pěti minutách vyšlehejte metlou. Vychlaďte v lednici a vyšlehejte do krémové konzistence.

5. Košíčky zdobte čokoládovým krémem pomocí cukrářského pytlíku a posypte mletými lískovými ořechy.

Pro tento recept doporučujeme