Chai Latte

VÁNOČNÍ LOSOSOVÁ POLÉVKA

Suroviny:

  • 20 g másla
  • 1 bílá cibule
  • 400 g brambor
  • 1 fenykl
  • 1 l zeleninového vývaru
  • Sůl
  • ¼ lžičky bílého pepře
  • 1 citron
  • Pepř
  • 250 g lososa
  • 200 g smetana na vaření 12 %
  • Hrst kopru

Postup přípravy:

1. Na másle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, brambory na kostičky a fenykl na kousky.

2. Podlijte zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete bílým pepřem a přidejte citronovou kůru. Vařte 20 minut doměkka.

3. Osoleného a opepřeného lososa upečte v troubě v míse s pečicím papírem, 20 minut na 180 °C.

4. Uvařenou polévku rozmixujte a zjemněte smetanou. Polévku zdobte rozdrobeným lososem, nasekaným koprem a natí fenyklu a smetanou.

Pro tento recept doporučujeme