Masové kuličky v rajčatové omáčce s polentovou kaší

Masové kuličky v rajčatové omáčce s polentovou kaší

  • 1 hodina
  • 4 porce

Suroviny:

  • Olivový olej + máslo
  • 400 g sekaných rajčat
  • Sůl, pepř, cukr krupice
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • Čerstvé bylinky (petržel, rozmarýn, tymián)
  • 1 vejce
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 200 g polenty
  • 500 ml vývaru
  • 250 ml Kunín Krémové do omáček
  • 20 g strouhaného parmazánu

Postup přípravy:

Omáčka
Na oleji a másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a nechte rozvonět, poté přidejte sekaná rajčata. V této fázi ochuťte solí, pepřem, cukrem a nechte půl hodiny vařit na mírném ohni. Do hotového rajčatového základu přimíchejte Krémovou do omáček a nechte prohřát.

Hovězí maso, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, čerstvé bylinky, vejce a hořčici smíchejte dohromady. Maso pořádně propracujte a dejte odležet na 20 minut do lednice.

Vývar přiveďte k varu, přidejte do něj Krémovou do omáček a postupně přisypte polentu. Míchejte asi 3 minuty. Do této kaše vložte máslo, parmazán, sůl a pepř a ještě promíchejte. Odstavte.

Z hotového masa tvořte kuličky o velikosti pingpongového míčku. Na pánvi rozpalte sádlo a kuličky postupně ze všech stran smažte.

V hrnci si ohřejte rajčatovou omáčku a vložte do ní hotové kuličky. Nechte probublávat ještě 10 minut.

Pro tento recept doporučujeme