Rump steak s pepřovou omáčkou

Rump steak s pepřovou omáčkou

  • 45 minut
  • 4 porce

Suroviny:

  • 100 g másla
  • 80 g čerstvého zeleného pepře
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 600 ml Kunín Krémová do omáček
  • 4 lžíce koňaku
  • 800g hovězí rump steak
  • Olivový olej
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 lilek

Postup přípravy:

Omáčka
Na rozpuštěném másle osmažte najemno nakrájenou šalotku, přidejte zelený pepř a minutu míchejte. Zalijte koňakem a oflambujte. Do směsi přidejte vývar společně s Krémovou do omáček. Promíchejte a nechte ještě 10 minut probublávat.

Do steaku vmasírujte olivový olej a opečte v rozpálené pánvi na troše oleje zprudka 1 minutu z každé strany. Orestovaný steak vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 8 minut.

Zeleninu očistěte a nakrájejte na kostky. Promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 25 minut.

Pro tento recept doporučujeme