Smetanový dort s jahodami

ŠLEHAČKOVÉ DUKÁTKY

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 110 g krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 250 ml šlehačky De luxe 40 %
  • 4 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy:

1. Do mísy vložte vejce, krupicový cukr, vanilkový extrakt a šlehejte 5–7 minut do pěny.

2. Zlehka vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva.

3. Na plech vyložený pečicím papírem tvořte pomocí cukrářského sáčku s ustřiženou špičkou hromádky o velikosti vlašského ořechu; dbejte na to, aby byly dostatečně daleko od sebe.

4. Pečte 5–7 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.

5. Šlehačku vyšlehejte spolu se 2 lžícemi moučkového cukru dotuha. Vložte do cukrářského pytlíku a dejte na 30 minut do lednice.

6. Po vychladnutí slepujte kolečka z vnitřních stran šlehačkou k sobě. Použijte cukrářský pytlík se zdobicí násadkou. Před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.

Pro tento recept doporučujeme