Studená avokádová polévka se zakysanou smetanou

Studená avokádová polévka se zakysanou smetanou

  • 25 minut
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 1 avokádo
  • 1 salátová okurka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 250 ml podmáslí
  • 1 citron
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • pár lístků čerstvé bazalky

Postup přípravy:

Avokádo rozkrojte na polovinu. Vyjměte pecku, dužinu vydlabejte a dejte do mixéru. Okurku oloupejte, rozkrojte po délce a lžičkou odstraňte měkký střed se semínky. Pevnou dužinu nakrájejte na kostky a dejte do mixéru.
Přidejte česnek a zázvor nakrájený nadrobno. Zalijte podmáslím, přidejte šťávu vymačkanou z citronu a olivový olej. Rozmixujte na hladký krém a dejte do lednice vychladit. Podávejte se zakysanou smetanou a lístky bazalky.

A máme pro vás tip!
Podmáslí můžete zaměnit třeba za jogurt na pití, výsledná chuť pak bude trochu kyselejší.

Pro tento recept doporučujeme