Vajíčková pomazánka ze zakysané smetany

Vajíčková pomazánka ze zakysané smetany

  • 25 minut
  • 2 osoby

Suroviny:

  • 1 balení Kunín Zakysaná Smetana 15 %
  • 5 vajec
  • 100 g tvarohu
  • jarní cibulka
  • 1 svazek ředkviček
  • sůl
  • pepř
  • ½ lžičky papriky
  • 2 lžíce citronové štávy
  • žitný chléb
  • bazalka a baby špenát na ozdobu

Postup přípravy:

Vejce vložte do studené vody a přiveďte k varu. Po dosáhnutí bodu varu je vařte přibližně 10 minut. Slijte je, ochlaďte v ledové vodě a oloupejte. Ředkvičky a vejce nakrájejte na malé kousky, jarní cibulku na kolečka a zamíchejte dohromady. Přidejte zbytek přísad, promíchejte a případně ještě dochuťte (můžete přidat hořčici nebo majonézu). Nechte odstát v lednici. Následně namažte na chléb a dozdobte baby špenátem, ředkvičkou a bazalkou.

Pro tento recept doporučujeme