Formu na bábovku vymažte rozpuštěným máslem a vysypte moukou nebo vystříkejte olejem ve spreji (dle typu formy). V robotu vyšlehejte 6 vajec a 360 g cukru do husté pěny. Bio citron omyjte, nastrouhejte z něj kůru a přidejte do vaječné směsi.
V druhé míse vyšlehejte 380 ml smetany do polotuha a stěrkou opatrně vmíchejte do vaječné směsi. Do mísy prosejte 450 g mouky spolu se 4 lžičkami kypřicího prášku a po částech vmíchejte do těsta. Hotové těsto vlijte do formy na bábovku a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20 minut. Pak snižte teplotu na 160 °C a dopékejte dalších 30 minut. Pomocí špejle ověřte, zda je bábovka propečená. Špejli zapíchněte do nejvyššího bodu bábovky, a pokud ji vyndáte čistou, znamená to, že je bábovka upečená. Vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout na mřížce.
Do mixéru nalijte zbývajících 20 ml smetany, přidejte 2 omyté a odstopkované jahody a vše rozmixujte dohladka. Směs přelijte do mísy. Přisypte 200 g cukru moučky a vše metličkou vymíchejte na hladkou glazuru.
Bábovku vyklopte a seřízněte spodní okraj do rovna. Přelijte ji připravenou polevou a vršek ozdobte čerstvými jahodami. Tato bábovka bude ozdobou letního dne.