Do misky se studenou vodou ponořte 2 plátky želatiny a nechte je 10 minut nabobtnat. Omyjte a odstopkujte 500 g jahod. Do odměrky vložte 250 g jahod a rozmixujte je tyčovým mixérem. Pyré nalijte do rendlíku, přisypte 25 g cukru, přidejte 2 lžičky citronové šťávy a vše dobře promíchejte. Směs přiveďte k varu a nechte 8 minut lehce probublávat. Poté sundejte rendlík z plotny, přidejte scezenou želatinu, vše promíchejte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
V míse vyšlehejte 250 ml smetany dotuha. V druhé míse vyšlehejte dva bílky a 25 g cukru na jemný sníh. Opatrně stěrkou postupně zapracujte 2/3 jahodového pyré. Zbytek pyré zapracujte opatrně stěrkou do vyšlehané šlehačky. Nakonec spojte obě směsi.
Do sklenic na dno naaranžujte nakrájené půlky jahod. Ty zalijte připravenou pěnou a dejte chladit do lednice na 30 minut.
V míse vyšlehejte zbylých 150 ml smetany Kunín, cukrářský sáček naplňte připravenou šlehačkou a ozdobte jím jahodový mousse ve sklenicích. Nakonec navrch šlehačky položte půlku jahůdky. Úžasně nadýchaná jahodová pěna je perfektním letním dezertem, který zvládne každý!