Muffiny s vanilkovým krémem z Vanilkové šlehačky Kunín
Pro ideální chuť použijte
Vanilka šlehačka 27%
40 minut
Pro 12 osob (12 muffinů)
co budete potřebovat
Na těsto
300 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
1 lžička jedlé sody
špetka soli
100 ml rostlinného oleje
2 vejce
300 g kefíru
Na krém
400 ml Vanilkové šlehačky Kunín
250 g mascarpone
50 g moučkového cukru
Volitelná ozdoba
čerstvé ovoce (jahody, maliny)
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny s papírovými košíčky.
V jedné míse smíchejte 300 g polohrubé mouky, 1 lžičku jedlé sody a špetku soli. V druhé míse prošlehejte 2 vejce s 200 g cukru, 100 ml rostlinného oleje a 300 g kefíru. Obě směsi promíchejte jen tak, aby se těsto spojilo – ne příliš, aby muffiny zůstaly nadýchané. Těsto vystačí na 12 muffinů. Košíčky naplňte těstem do dvou třetin a pečte 18–20 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nezůstane čistá. Po upečení nechte muffiny úplně vychladnout.
Do mísy dejte 400 ml Vanilkové šlehačky Kunín, 250 g mascarpone a 50 g moučkového cukru. Vše vyšlehejte do hustší, ale stále lehké a nadýchané konzistence. Dávejte pozor, abyste krém nepřešlehali, jinak se srazí.
Pomocí malé lžičky vytvořte uprostřed každého muffinu otvor a naplňte jej vanilkovým krémem. Vršek muffinů ozdobte dalším krémem pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Pokud chcete, posypte je čerstvým ovocem podle chuti. Nejlepší jsou ihned, ale lze je i několik hodin uchovat v lednici. Tyto nadýchané muffiny s jemným vanilkovým krémem a třeba i čerstvým ovocem jsou sladkou, elegantní a lahodnou pochoutkou, ze které nezbude ani drobeček.