Muffiny s vanilkovým krémem z Vanilkové šlehačky Kunín

Pro ideální chuť použijte

Vanilka šlehačka 27%
40 minut
Vanilka šlehačka 27%
Pro 12 osob (12 muffinů)

co budete potřebovat

  • Na těsto
  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 300 g kefíru
  •  
  • Na krém
  • 400 ml Vanilkové šlehačky Kunín
  • 250 g mascarpone
  • 50 g moučkového cukru
  •  
  • Volitelná ozdoba
  • čerstvé ovoce (jahody, maliny)

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny s papírovými košíčky.
  2. V jedné míse smíchejte 300 g polohrubé mouky, 1 lžičku jedlé sody a špetku soli. V druhé míse prošlehejte 2 vejce s 200 g cukru, 100 ml rostlinného oleje a 300 g kefíru. Obě směsi promíchejte jen tak, aby se těsto spojilo – ne příliš, aby muffiny zůstaly nadýchané. Těsto vystačí na 12 muffinů. Košíčky naplňte těstem do dvou třetin a pečte 18–20 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nezůstane čistá. Po upečení nechte muffiny úplně vychladnout.
  3. Do mísy dejte 400 ml Vanilkové šlehačky Kunín, 250 g mascarpone a 50 g moučkového cukru. Vše vyšlehejte do hustší, ale stále lehké a nadýchané konzistence. Dávejte pozor, abyste krém nepřešlehali, jinak se srazí.
  4. Pomocí malé lžičky vytvořte uprostřed každého muffinu otvor a naplňte jej vanilkovým krémem. Vršek muffinů ozdobte dalším krémem pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Pokud chcete, posypte je čerstvým ovocem podle chuti. Nejlepší jsou ihned, ale lze je i několik hodin uchovat v lednici. Tyto nadýchané muffiny s jemným vanilkovým krémem a třeba i čerstvým ovocem jsou sladkou, elegantní a lahodnou pochoutkou, ze které nezbude ani drobeček.

další inspirace

Muffiny s vanilkovým krémem z Vanilkové šlehačky Kunín

Karamelový vaječný likér z Karamelové šlehačky Kunín

Kremrole s Pařížskou šlehačkou Kunín

Trasy, na kterých jsme umístili cedule