CROISSANT S KUŘECÍM SALÁTEM

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 150 g kuřecího masa - pečeného nebo orestovaného
  • 2 croissanty
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 3 jarní cibulky
  • 150 g Kunín zakysané smetany 15 %
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 plátky sýru Emmental
  • 4 listy ledového salátu
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Upečené kuřecí maso nakrájíme na kousky široké asi 1 cm. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Cibulky očistíme a nakrájíme najemno.
  2. Vše vsypeme do misky, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně promícháme. Dochutíme pepřem a solí.
  3. Croissanty rozkrojíme a každou ze spodních půlek poklademe dvěma listy ledového salátu. Lžící navršíme na listy kuřecí salát a přidáme plátek sýru. Nakonec přiklopíme vrchní částí croissantu.
    Tip: kuřecí salát můžeme podávat bez croissantu, pouze na trhaném ledovém salátu.

Další recepty na Váš stůl

KRŮTÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

PISTÁCIOVÉ CHOUX s Deluxe šlehačkovým krémem

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

Trasy, na kterých jsme umístili cedule