Omáčka
Na másle nechte zpěnit najemno nakrájený česnek. Do základu nalijte vývar a nechte zavařit a zredukovat na polovinu. Poté přilijte Krémovou do omáček a přidejte nastrouhaný sýr. Omáčku vařte, dokud se nerozpustí všechen sýr.
Půl litru vývaru přiveďte k varu a dejte do něj vařit hrášek na 10 minut. Hotový hrášek, hrst bazalky, mátu a trochu vývaru rozmixujte v pyré.
V hrnci rozpusťte máslo s olivovým olejem, nechte na něm zpěnit cibuli, poté přidejte česnek a nechte ještě 2 minuty rozvonět. Na cibulový základ přidejte rýži a dvě minuty opékejte. Poté podlijte vínem, víno nechte postupně odpařovat a stále míchejte.
Jakmile se víno odpaří, začněte postupně přilévat zeleninový vývar a stále promíchávejte. Před dokončením rizota začněte po naběračkách přidávat hráškové pyré a dvě naběračky vývaru. Do hotového rizota vložte máslo a parmazán a nechte před podáváním 10 minut odležet.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.