HRÁŠKOVÉ RIZOTO SE SÝROVOU OMÁČKOU

Pro ideální chuť použijte

Krémová do omáček 15%
45 minut
Krémová do omáček 15%
PRO 4 OSOBY

co budete potřebovat

  • 500 ml Krémová do omáček Kunín
  • 250 g čedaru
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 česnek
  • 450 g rýže Arborio
  • 200 ml bílého vína
  • 4 lžíce másla, olivového oleje
  • 150 g parmazánu
  • Hrst bazalky
  • Zeleninový vývar
  • 250 g hrášku
  • Máta
  • Ředkvičky
  • Hráškové lusky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zpěnit najemno nakrájený česnek. Do základu nalijte vývar a nechte zavařit a zredukovat na polovinu. Poté přilijte Krémovou do omáček a přidejte nastrouhaný sýr. Omáčku vařte, dokud se nerozpustí všechen sýr.
  2. Půl litru vývaru přiveďte k varu a dejte do něj vařit hrášek na 10 minut. Hotový hrášek, hrst bazalky, mátu a trochu vývaru rozmixujte v pyré.
  3. V hrnci rozpusťte máslo s olivovým olejem, nechte na něm zpěnit cibuli, poté přidejte česnek a nechte ještě 2 minuty rozvonět. Na cibulový základ přidejte rýži a dvě minuty opékejte. Poté podlijte vínem, víno nechte postupně odpařovat a stále míchejte.
  4. Jakmile se víno odpaří, začněte postupně přilévat zeleninový vývar a stále promíchávejte. Před dokončením rizota začněte po naběračkách přidávat hráškové pyré a dvě naběračky vývaru. Do hotového rizota vložte máslo a parmazán a nechte před podáváním 10 minut odležet.

další inspirace

Trasy, na kterých jsme umístili cedule