Omáčka
Na másle nechte zpěnit najemno nakrájený česnek. Do základu nalijte vývar a nechte zavařit a zredukovat na polovinu. Poté přilijte Krémovou do omáček a přidejte nastrouhaný sýr. Omáčku vařte, dokud se nerozpustí všechen sýr.
Půl litru vývaru přiveďte k varu a dejte do něj vařit hrášek na 10 minut. Hotový hrášek, hrst bazalky, mátu a trochu vývaru rozmixujte v pyré.
V hrnci rozpusťte máslo s olivovým olejem, nechte na něm zpěnit cibuli, poté přidejte česnek a nechte ještě 2 minuty rozvonět. Na cibulový základ přidejte rýži a dvě minuty opékejte. Poté podlijte vínem, víno nechte postupně odpařovat a stále míchejte.
Jakmile se víno odpaří, začněte postupně přilévat zeleninový vývar a stále promíchávejte. Před dokončením rizota začněte po naběračkách přidávat hráškové pyré a dvě naběračky vývaru. Do hotového rizota vložte máslo a parmazán a nechte před podáváním 10 minut odležet.