JÁHLOVÁ KAŠE S FÍKY

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 300 g jáhel
  • 700 ml čerstvého polotučného mléka Kunín
  • špetka soli
  • skořicový cukr
  • 2 čerstvé fíky
  • 1 vyloupané granátové jablko
  • hrst nasekaných opražených mandlí

Postup přípravy

  1. Jáhly zalijeme studenou vodou a dobře promícháme. Vodu slijeme a jáhly spaříme vroucí vodou.
  2. Scezené jáhly následně zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Jáhly by měly být měkké, jen mírně kašovité a tekutina zcela vyvařená.
  3. Osladíme podle chuti skořicovým cukrem.
  4. Dáme do misek, posypeme mandlemi, obložíme dokola čtvrtkami fíků a granátovým jablkem.Tip: kaši můžeme ozdobit ušlehanou smetanou.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule