HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 30 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • ¼ pórku
  • 500 g zeleného chřestu
  • 500 g hrášku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 1 hrst čerstvé máty
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml zakysané smetany Kunín 15%
  • 1 hrst hráškových výhonků
  • 1 hrst jedlých květů
  • 2 lžičky černého sezamu
Play Video

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpalte 30 ml oleje. Česnek očistěte a prolisujte. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Česnek spolu s pórkem zprudka orestujte. Pak stáhněte stupeň ohřevu. Chřest omyjte a zbavte dřevnatých částí. Hrst hrášku a 4 stonky dejte stranou a schovejte na ozdobu. Zbylý chřest nakrájejte na kousky a spolu s hráškem vsypte do hrnce k pórku. Vše rychle orestujte a zalijte připraveným vývarem.
  2. Polévku vařte 12 minut mírným probubláváním. Bylinky omyjte a rozdělte na poloviny. Jednu polovinu vsypte do hrnce 1 minutu před koncem vaření.
  3. Polévku rozmixujte ponorným mixérem na hladký krém. Dochuťte solí a pepřem a vmíchejte polovinu zakysané smetany Kunín.
  4. Polévku servírujte horkou. Hladinku ozdobte trochou zakysané smetany Kunín, nakrájeným chřestem, hráškem, hráškovými výhonky, jedlými květy a černým sezamem. Dobrou chuť!

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

MRKVOVÉ DORTÍČKY

GNOCCHI S RAJČATOVOU OMÁČKOU A KUŘECÍMI PRSY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule