KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

Pro ideální chuť použijte

Zakysaná smetana De Luxe 20%
60 minut
Zakysaná smetana De Luxe 20%
PRO 4 OSOBY

co budete potřebovat

  • 1 filet z kapra
  • sůl
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 vejce
  • 250 g strouhanky
  • 1 lžička tymiánu
  • 250 g zakysané smetany Kunín Deluxe 20 %
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvého kopru
  • pepř
  • 500 ml řepkového oleje

Postup přípravy

  1. Vykostěný a stažený kapří filet nakrájejte na 2 cm široké proužky. Maso osolte. V misce smíchejte 250 g mouky, lžíci škrobu, lžičku mleté papriky a lžičku mletého kmínu. Kapří hranolky obalte v moučné směsi.
  2. Do hlubšího talíře rozklepněte dvě vejce a kapra v něm postupně namáčejte ze všech stran. Nakonec hranolky obalte v misce s 250 g strouhanky ochucené lžičkou tymiánu.
  3. V misce smíchejte 250 g zakysané smetany Kunín Deluxe 20 % s prolisovaným stroužkem česneku. Nasekejte hrst čerstvého kopru, vmíchejte do dipu a ochuťte solí a pepřem.
  4. V hrnci rozpalte 500 ml oleje na fritovací teplotu a hranolky v něm osmažte 3 minuty dozlatova. Hotové hranolky nechte okapat na talíři s papírovým ubrouskem a ještě horké podávejte s koprovým dipem. Přejeme krásné a smetanové Vánoce.

další inspirace

PAŘÍŽ-KARAMEL-VANILKA: DEZERT DO SKLENIČKY

JAHODOVÉ MLÉKO, KTERÉ CHUTNÁ JAKO LETNÍ PUSA

BYLINKOVÁ POMAZÁNKA Z BESKYDSKÉ LOUKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule