KEFÍROVÉ LÍVANEČKY S MALINAMI

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 1/2 l kefírového mléka Kunín bez příchutě
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 250 g malin na ozdobu
  • 2 lžíce moučkového cukru + na dochucení
  • 1 smetana ke šlehání Kunín 31 %
  • olej na vytření pánve

Postup přípravy

  1. Kefír vlijeme do větší misky, rozklepneme k němu vejce a promícháme. Postupně přisypáváme mouku se sodou, cukr a sůl. Vše důkladně promícháme, aby vznikla hladká směs.
  2. V lívanečníku nebo na pánvi vytřené olejem smažíme lívanečky po obou stranách.
  3. Mezitím si v misce rozmačkáme polovinu malin a podle chuti dosladíme moučkovým cukrem. Ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem.
  4. Lívance podáváme potřené rozmačkanými malinami, ozdobené šlehačkou a posypané celými malinami.Tip: lívance můžeme jednoduše polít javorovým sirupem a zdobit ovocem, které máme k dispozici.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule