LOSOS S KOPROVOU OMÁČKOU

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml Kunín Krémová do omáček
  • Cca. 800 ml hovězího vývaru
  • 4 hrsti čerstvě sekaného kopru
  • 5 lžiček cukru
  • 2 lžíce octa
  • Sůl, bílý pepř
  • 4 filety lososa
  • 2 citrony
  • 50 ml bílého vína
  • Lžíce másla
  • Lžíce olivového oleje
  • Bobkový list, nové koření, pepř
  • 250 g nakládané pšenice
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 3 stonky řapíkatého celeru
Play Video

Postup přípravy

Omáčka
V hrnci rozpusťte máslo, nechte zpěnit a poté zasypte moukou. Máslo s moukou ihned rozmíchejte, ať se zbavíte hrudek, a dvě minuty provařte. Přilijte vývar, pečlivě promíchejte a základ na omáčku vařte 25 minut. Osolte, opepřete a vlijte Krémovou do omáček. Přidejte ocet, cukr a nechte ještě probublávat, aby se spojily chutě. Nakonec přidejte kopr a pořádně promíchejte.

Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpusťte máslo s olivovým olejem a nechte na něm zesklovatět cibuli, poté přidejte mrkev a celer a cca 10 minut na středním plameni smažte. Do hotového zeleninového základu přidejte nakládanou pšenici a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Přikryjte a postavte stranou.

Předehřejte si troubu na 210 °C. Lososa potřete olivovým olejem a zabalte do pečicího papíru společně s plátky citronu, solí, pepřem a pár kapkami vína. Pečte přibližně 15 minut.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule