Omáčka
V hrnci rozpusťte máslo, nechte zpěnit a poté zasypte moukou. Máslo s moukou ihned rozmíchejte, ať se zbavíte hrudek, a dvě minuty provařte. Přilijte vývar, pečlivě promíchejte a základ na omáčku vařte 25 minut. Osolte, opepřete a vlijte Krémovou do omáček. Přidejte ocet, cukr a nechte ještě probublávat, aby se spojily chutě. Nakonec přidejte kopr a pořádně promíchejte.
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpusťte máslo s olivovým olejem a nechte na něm zesklovatět cibuli, poté přidejte mrkev a celer a cca 10 minut na středním plameni smažte. Do hotového zeleninového základu přidejte nakládanou pšenici a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Přikryjte a postavte stranou.
Předehřejte si troubu na 210 °C. Lososa potřete olivovým olejem a zabalte do pečicího papíru společně s plátky citronu, solí, pepřem a pár kapkami vína. Pečte přibližně 15 minut.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.