MRKVOVÉ DORTÍČKY

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 165 g karotky
  • 160 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • sůl
  • 1 lžička skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • 120 ml oleje
  • 100 g třtinového cukru
  • 70 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 120 ml zakysané smetany Kunín 15%
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání Kunín 31%
  • 50 g cukru moučky
  • 200 g marcipánu
  • oranžové potravinářské barvivo
  • zelené potravinářské barvivo
Play Video

Postup přípravy

  1. Karotku omyjte, oloupejte a nastrouhejte do mísy. Do druhé mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek, špetku soli a koření.
  2. V míse vyšlehejte olej, třtinový cukr, cukr a vejce. Přidejte zakysanou smetanu Kunín a nastrouhanou karotku a stěrkou vše promíchejte. Postupně přidávejte moučnou směs a zapracujte na těsto. Formu na muffiny vyložte pečicími košíčky. Těsto nalijte do ⅔ košíčků a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut dozlatova. Po upečení nechte dortíčky vychladnout na mřížce uvnitř formy na muffiny.
  3. Na krém vyšlehejte mascarpone, smetanu ke šlehání Kunín a cukr moučku. Přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a nastříkejte na vychladlé dortíky. Dejte je odležet do lednice.
  4. Na plech dejte pečicí papír. Marcipán rozdělte na 2 stejné části. Každé barvivo zvlášť nejprve rozmíchejte v mističce s pár kapkami vody. Nejlépe v rukavicích vezměte 1 část marcipánu a promíchejte ji s oranžovou barvou do požadovaného odstínu, stačí velmi malé množství. To samé opakujte se zelenou barvou.
  5. Z oranžového marcipánu vymodelujte mrkvičky a ze zeleného nať. Detaily na mrkvičce a nati upravte párátkem.
  6. Dortíky na závěr ozdobte připravenými mrkvičkami. Fantazii se meze nekladou!

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

VELIKONOČNÍ CHEESECAKE

Trasy, na kterých jsme umístili cedule