MRKVOVÉ DORTÍČKY

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 165 g karotky
  • 160 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • sůl
  • 1 lžička skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • 120 ml oleje
  • 100 g třtinového cukru
  • 70 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 120 ml zakysané smetany Kunín 15%
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání Kunín 31%
  • 50 g cukru moučky
  • 200 g marcipánu
  • oranžové potravinářské barvivo
  • zelené potravinářské barvivo
Play Video

Postup přípravy

  1. Karotku omyjte, oloupejte a nastrouhejte do mísy. Do druhé mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek, špetku soli a koření.
  2. V míse vyšlehejte olej, třtinový cukr, cukr a vejce. Přidejte zakysanou smetanu Kunín a nastrouhanou karotku a stěrkou vše promíchejte. Postupně přidávejte moučnou směs a zapracujte na těsto. Formu na muffiny vyložte pečicími košíčky. Těsto nalijte do ⅔ košíčků a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut dozlatova. Po upečení nechte dortíčky vychladnout na mřížce uvnitř formy na muffiny.
  3. Na krém vyšlehejte mascarpone, smetanu ke šlehání Kunín a cukr moučku. Přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a nastříkejte na vychladlé dortíky. Dejte je odležet do lednice.
  4. Na plech dejte pečicí papír. Marcipán rozdělte na 2 stejné části. Každé barvivo zvlášť nejprve rozmíchejte v mističce s pár kapkami vody. Nejlépe v rukavicích vezměte 1 část marcipánu a promíchejte ji s oranžovou barvou do požadovaného odstínu, stačí velmi malé množství. To samé opakujte se zelenou barvou.
  5. Z oranžového marcipánu vymodelujte mrkvičky a ze zeleného nať. Detaily na mrkvičce a nati upravte párátkem.
  6. Dortíky na závěr ozdobte připravenými mrkvičkami. Fantazii se meze nekladou!

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule