Play Video

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 120 ml vody
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžíce melasy
  • 1 lžíce medu
  • 1 svitek skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 2 hřebíčky
  • led
  • 225 ml krémového whisky likéru
  • 125 ml vodky
  • 225 ml smetany Kunín 12 %
  • 4 perníčky
  • 8 pusinek
  • ½ citronu
  • 50 g cukru krupice
  • 3 lžičky mleté skořice

Postup přípravy

  1. V hrnci svařte 120 ml vody, 100 g třtinového cukru, lžíci melasy, lžíci medu a přidejte svitek skořice, ½ lžičky mletého zázvoru a 2 hřebíčky. Nechte projít varem a zredukujte o třetinu. Sirup nechte vychladnout a sceďte.
  2. Do 4 sklenic na martini dejte ledové kostky, aby se sklenice vychladily.
  3. Do odměrky nalijte 225 ml likéru, 125 ml vodky, 225 ml smetany Kunín 12 %, sirup a vše lehce promixujte ponorným mixérem.
  4. Okraje sklenic potřete citronem, aby vznikl 0,5 cm široký okraj. V misce smíchejte 50 g cukru krupice se lžičkou mleté skořice a sklenice do směsi ponořte, abyste vytvořili ozdobný okraj. Sklenice naplňte novým ledem, přelijte připraveným martini, na okraj ozdobte perníčkem, pusinkami a poprašte zbylou mletou skořicí. Přejeme krásné a smetanové Vánoce.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule