RUMP STEAK S PEPŘOVOU OMÁČKOU

Pro ideální chuť použijte

Krémová do omáček
45 minut
Krémová do omáček
PRO 4 OSOBY

co budete potřebovat

  • 100 g másla
  • 80 g čerstvého zeleného pepře
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 600 ml Krémová do omáček Kunín
  • 4 lžíce koňaku
  • 800 g hovzího rump steak
  • Olivový olej
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 lilek

Postup přípravy

Omáčka
Na rozpuštěném másle osmažte najemno nakrájenou šalotku, přidejte zelený pepř a minutu míchejte. Zalijte koňakem a oflambujte. Do směsi přidejte vývar společně s Krémovou do omáček. Promíchejte a nechte ještě 10 minut probublávat.

Do steaku vmasírujte olivový olej a opečte v rozpálené pánvi na troše oleje zprudka 1 minutu z každé strany. Orestovaný steak vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 8 minut.

Zeleninu očistěte a nakrájejte na kostky. Promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 25 minut.

další inspirace

PAŘÍŽ-KARAMEL-VANILKA: DEZERT DO SKLENIČKY

JAHODOVÉ MLÉKO, KTERÉ CHUTNÁ JAKO LETNÍ PUSA

BYLINKOVÁ POMAZÁNKA Z BESKYDSKÉ LOUKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule