Play Video

ŠLEHAČKOVÉ DUKÁTKY

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 4 vejce
  • 110 g krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 250 ml šlehačky De luxe 40%
  • 4 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Do mísy vložte vejce, krupicový cukr, vanilkový extrakt a šlehejte 5–7 minut do pěny.
  2. Zlehka vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem tvořte pomocí cukrářského sáčku s ustřiženou špičkou hromádky o velikosti vlašského ořechu; dbejte na to, aby byly dostatečně daleko od sebe.
  4.  Pečte 5–7 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.
  5. Šlehačku vyšlehejte spolu se 2 lžícemi moučkového cukru do tuha. Vložte do cukrářského pytlíku a dejte na 30 minut do lednice.
  6. Po vychladnutí slepujte kolečka z vnitřních stran šlehačkou k sobě. Použijte cukrářský pytlík se zdobicí násadkou. Před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

MRKVOVÉ DORTÍČKY

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

Trasy, na kterých jsme umístili cedule