Do mísy vložte vejce, krupicový cukr, vanilkový extrakt a šlehejte 5–7 minut do pěny.
Zlehka vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva.
Na plech vyložený pečicím papírem tvořte pomocí cukrářského sáčku s ustřiženou špičkou hromádky o velikosti vlašského ořechu; dbejte na to, aby byly dostatečně daleko od sebe.
Pečte 5–7 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.
Šlehačku vyšlehejte spolu se 2 lžícemi moučkového cukru do tuha. Vložte do cukrářského pytlíku a dejte na 30 minut do lednice.
Po vychladnutí slepujte kolečka z vnitřních stran šlehačkou k sobě. Použijte cukrářský pytlík se zdobicí násadkou. Před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.