SMETANOVÝ DORT S JAHODAMI

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 1 balíček dětských piškotů (240 g)
  • 3 Kunín zakysané smetany De Luxe 20 %
  • 1 Kunín šlehačka De Luxe 40 %
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce cukru moučka
  • cca. 600 g čerstvých jahod
  • několik lístků čerstvé máty

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme, zbavíme zelených lístků a nakrájíme na plátky silné cca 5 mm.
  2. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. V misce smícháme zakysané smetany s oběma cukry.
  3. Ušleháme šlehačku, kterou lehce vmícháme k zakysané smetaně s cukrem. Podle chuti můžeme dosladit.
  4. Na dno vyskládáme 1/2 piškotů. Na piškoty navrstvíme 1/4 krému. Vrstvu poklademe jahodami a opět dáme vrstvu krému. Celé vrstvení ještě jednou zopakujeme.
  5. Povrch uhladíme a uložíme do lednice, nejlépe přes noc, aby se dort proložel a dobře krájel. Po vyjmutí z lednice dort ozdobíme čerstvými jahodami a mátovými lístky.Tip: Jahody můžeme v létě nahradit borůvkami. V zimě namísto čerstvého ovoce použijeme kompotované okapané mandarinky nebo na kousky nakrájený ananas.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

MRKVOVÉ DORTÍČKY

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

Trasy, na kterých jsme umístili cedule