VÁNOČNÍ LOSOSOVÁ POLÉVKA

Pro ideální chuť použijte

Smetana 12%
40 minut
Smetana 12%
PRO 4 OSOBY

co budete potřebovat

  • 20 g másla
  • 1 bílá cibule
  • 400 g brambor
  • 1 fenykl
  • 1 l zeleninového vývaru
  • Sůl
  • ¼ lžičky bílého pepře
  • 1 citron
  • Pepř
  • 250 g lososa
  • 200 g smetany na vaření 12%
  • Hrst kopru

Postup přípravy

  1. Na másle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, brambory na kostičky a fenykl na kousky.
  2. Podlijte zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete bílým pepřem a přidejte citronovou kůru. Vařte 20 minut doměkka.
  3. Osoleného a opepřeného lososa upečte v troubě v míse s pečicím papírem, 20 minut na 180 °C.
  4. Uvařenou polévku rozmixujte a zjemněte smetanou. Polévku zdobte rozdrobeným lososem, nasekaným koprem a natí fenyklu a smetanou.

další inspirace

PAŘÍŽ-KARAMEL-VANILKA: DEZERT DO SKLENIČKY

JAHODOVÉ MLÉKO, KTERÉ CHUTNÁ JAKO LETNÍ PUSA

BYLINKOVÁ POMAZÁNKA Z BESKYDSKÉ LOUKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule