CROISSANT S KUŘECÍM SALÁTEM

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 150 g kuřecího masa - pečeného nebo orestovaného
  • 2 croissanty
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 3 jarní cibulky
  • 150 g Kunín zakysané smetany 15 %
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 plátky sýru Emmental
  • 4 listy ledového salátu
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Upečené kuřecí maso nakrájíme na kousky široké asi 1 cm. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Cibulky očistíme a nakrájíme najemno.
  2. Vše vsypeme do misky, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně promícháme. Dochutíme pepřem a solí.
  3. Croissanty rozkrojíme a každou ze spodních půlek poklademe dvěma listy ledového salátu. Lžící navršíme na listy kuřecí salát a přidáme plátek sýru. Nakonec přiklopíme vrchní částí croissantu.
    Tip: kuřecí salát můžeme podávat bez croissantu, pouze na trhaném ledovém salátu.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule