Omáčka
V hrnci rozpusťte máslo, nechte zpěnit a poté zasypte moukou. Máslo s moukou ihned rozmíchejte, ať se zbavíte hrudek, a dvě minuty provařte. Přilijte vývar, pečlivě promíchejte a základ na omáčku vařte 25 minut. Osolte, opepřete a vlijte Krémovou do omáček. Přidejte ocet, cukr a nechte ještě probublávat, aby se spojily chutě. Nakonec přidejte kopr a pořádně promíchejte.
Vodu společně s vejci přiveďte k varu. Vařte minutu, poté vypněte plamen a nechte 10 minut odpočinout. Po 10 minutách prudce zchlaďte studenou vodou a vejce oloupejte. Očištěný chřest vhoďte na tři minuty do vroucí osolené vody. Uvařený chřest vložte do předem připravené mísy s ledovou vodou. Bagetky rozkrájejte na špalíčky a nasucho opečte na pánvičce.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.