CHŘEST S VEJCI A KOPROVOU OMÁČKOU

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml Kunín Krémová do omáček
  • Cca 800 ml hovězího vývaru
  • 4 hrsti čerstvě sekaného kopru
  • 5 lžiček cukru
  • 2 lžíce octa
  • Sůl, bílý pepř
  • Balení chřestu
  • 8 vajec
  • Bageta
  • Listy čerstvého salátu

Postup přípravy

Omáčka
V hrnci rozpusťte máslo, nechte zpěnit a poté zasypte moukou. Máslo s moukou ihned rozmíchejte, ať se zbavíte hrudek, a dvě minuty provařte. Přilijte vývar, pečlivě promíchejte a základ na omáčku vařte 25 minut. Osolte, opepřete a vlijte Krémovou do omáček. Přidejte ocet, cukr a nechte ještě probublávat, aby se spojily chutě. Nakonec přidejte kopr a pořádně promíchejte.

Vodu společně s vejci přiveďte k varu. Vařte minutu, poté vypněte plamen a nechte 10 minut odpočinout. Po 10 minutách prudce zchlaďte studenou vodou a vejce oloupejte. Očištěný chřest vhoďte na tři minuty do vroucí osolené vody. Uvařený chřest vložte do předem připravené mísy s ledovou vodou. Bagetky rozkrájejte na špalíčky a nasucho opečte na pánvičce.

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule