Zatímco se vaří maso, připravíme si zeleninu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev nakrájíme na kousky. V hrnci na olivovém oleji orestujeme nakrájenou mrkev a plátky česneku. Přidáme brambory, veškeré koření, zalijeme vývarem a dusíme 10 minut.
Poté přidáme okapanou cizrnu, natrhané kuřecí maso a rajče nakrájené na kostičky. Dusíme přibližně dalších 10 minut, až se tekutina dost odpaří a pokrm nabude gulášové hustoty. Vypneme plotnu a necháme odstát. Je čas završit dílo smetanou a kokosovým olejem. Už nevaříme, aby se smetana nesrazila. Guláš dosolíme, opepříme a ozdobíme čerstvými bylinkami, nejlépe koriandrem. Tip: Koriandr můžeme nahradit hladkolistou zelenou petrželkou a kokosový olej lžící panenského olivového. Získáme tak novou chuť.