DOMÁCÍ BORŮVKOVÁ ZMRZLINA

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 2 kelímky jogurtu s kousky borůvek Mlékárny Kunín
  • 100 g borůvek
  • 1 dl acidofilního mléka bílého Mlékárny Kunín
  • cukr dle chuti

Postup přípravy

  1. Do misky si připravíme jogurt s kousky borůvek Mlékárny Kunín. Přidáme nakrájené nebo rozmixované kousky čerstvého ovoce a zamícháme je do jogurtu. K jogurtu přilijeme acidofilní mléko. V případě potřeby dochutíme cukrem nebo javorovým sirupem.
  2. Rozmixujeme a směs vlijeme do vaničky či do zmrzlinových tvořítek. Vaničku vložíme do mrazáku asi na 4 hodiny. Před konzumací necháme takto vlastnoručně vyrobenou zmrzlinu lehce povolit.
    Tip: místo cukru lze použít javorový sirup.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule