Troubu předehřejeme na 190 °C. Použijeme litinovou pánev nebo pánev, kterou můžeme na 15 minut vložit do trouby.
Nastrouhané brambory zbavíme přebytečného škrobu a vody tak, že je vymačkáme.
Chřest očistíme a vložíme do vroucí vody a povaříme asi 2 minuty, pak vhodíme do ledové vody, abychom zastavili proces varu. Nakrájíme ho asi na 3 cm dlouhé kousky.
V rozpálené pánvi rozehřejeme máslo. Vhodíme brambory a krátce osmahneme. Přihodíme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka. Vsypeme chřest, bylinky, osolíme, opepříme a přidáme nadrobenou fetu.
Do misky rozklepneme vejce. Na mírném ohni vaříme asi 3 minuty a pak vložíme do předehřáté trouby na dalších 15 minut. Frittata je na povrchu zlatavá, křupavá a uvnitř krásně vláčná.Tip: tento recept je vhodný pro všechny sezóny, ingredience můžeme libovolně měnit, například místo chřestu můžeme použít hrášek, papriku nebo v zimě na čtvrtky nakrájenou růžičkovou kapustu.