HOVĚZÍ S BRAMBORAMI A KOPROVOU OMÁČKOU

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml Kunín Krémová do omáček
  • Cca. 800 ml hovězího vývaru
  • 4 hrsti čerstvě sekaného kopru
  • 5 lžiček cukru
  • 2 lžíce octa
  • Sůl, bílý pepř
  • 1 kg hovězí plece
  • 500 g malých brambor
Play Video

Postup přípravy

Hovězí plec vložte do hrnce společně se zeleninou na vývar a zalijte 2,5 litru vody. Nechte vařit 5 hodin. Hovězí vývar sceďte, maso si uschovejte v uzavřeném hrnci a polévku použijte na vytvoření koprové omáčky.

V hrnci rozpusťte máslo, nechte zpěnit a poté zasypte moukou. Máslo s moukou ihned rozmíchejte, ať se zbavíte hrudek a dvě minuty provařte. Přilijte vývar a pečlivě promíchejte a základ na omáčku vařte 25 minut. Osolte, opepřete a vlijte Krémovou do omáček. Přidejte ocet, cukr a nechte ještě probublávat, aby se spojily chutě. Nakonec přidejte kopr a pořádně promíchejte.

Hovězí z polévky nakrájejte na tenké plátky a servírujte s omáčkou a hotovými fazolkami. Uvařené brambory promíchejte s trochou másla a opepřete.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule