Hovězí plec vložte do hrnce společně se zeleninou na vývar a zalijte 2,5 litru vody. Nechte vařit 5 hodin. Hovězí vývar sceďte, maso si uschovejte v uzavřeném hrnci a polévku použijte na vytvoření koprové omáčky.
V hrnci rozpusťte máslo, nechte zpěnit a poté zasypte moukou. Máslo s moukou ihned rozmíchejte, ať se zbavíte hrudek a dvě minuty provařte. Přilijte vývar a pečlivě promíchejte a základ na omáčku vařte 25 minut. Osolte, opepřete a vlijte Krémovou do omáček. Přidejte ocet, cukr a nechte ještě probublávat, aby se spojily chutě. Nakonec přidejte kopr a pořádně promíchejte.
Hovězí z polévky nakrájejte na tenké plátky a servírujte s omáčkou a hotovými fazolkami. Uvařené brambory promíchejte s trochou másla a opepřete.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.