KUŘECÍ STEAK S PEPŘOVOU OMÁČKOU

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 80 g čerstvého zeleného pepře
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 600 ml Kunín Krémová do omáček
  • 4 lžíce koňaku
  • 800 g kuřecích prsních řízků
  • Olivový olej
  • 180 g másla
  • 500 g čerstvého špenátu
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl, bílý pepř
Play Video

Postup přípravy

Omáčka
Na rozpuštěném másle osmažte najemno nakrájenou šalotku, přidejte zelený pepř a minutu míchejte. Zalijte koňakem a oflambujte. Do směsi přidejte vývar společně s Krémovou do omáček. Promíchejte a nechte ještě 10 minut probublávat.

Očištěné, osolené kuřecí maso zprudka opečte na oleji s máslem. Maso vyjměte a vložte do trouby předehřáté na 170 °C na 10 minut.

Špenát omyjte a nechte okapat. Na pánvičce rozpusťte máslo. Na rozpuštěném másle restujte 2 minuty na plátky pokrájený česnek. Česnek vyjměte a vložte na to samé máslo špenát. Osolte, opepřete a přikryjte pokličkou na 10 minut. Špenát párkrát promíchejte.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule