Čočku propláchneme, necháme okapat, nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou a dáme vařit.
Vaříme asi 15 minut na mírném ohni doměkka. Čočku slijeme do sítka a necháme vychladnout.
Kuskus nasypeme do mísy, přidáme 1 lžíci olivového oleje a špetku soli. Poté ho zalijeme horkým vývarem a promícháme vidličkou. Mísu přiklopíme a kuskus necháme odstát asi 10 minut. Kuskus nasypeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Mezitím si nakrájíme řapíky celeru na kostky velké 1 cm. Mrkev očistíme, na struhadle podélně nakrájíme na tenké plátky cca 1-2 mm. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce naklepeme silnější části, abychom získali rovnoměrně vysoký plátek. Nasolíme, opepříme a posypeme drceným římským kmínem (můžeme přidat i trochu drceného chilli).
Na pánev nalijeme tři lžíce olivového oleje a rozpálíme. Na pánev vložíme kuřecí plátky a opékáme postupně 3 minuty z každé strany, dokud není maso krásně zlaté a uvnitř propečené. Po vychladnutí prsa nakrájíme na tenké plátky.
V mističce si připravíme zálivku. Kunín Selský jogurt smícháme se třemi lžícemi olivového oleje, vinným octem, nasekaným stroužkem česneku a římským kmínem. Důkladně promícháme, osolíme a vmícháme sekanou zelenou petrželku.
V míse promícháme kuskus, celer, mrkev, čočku, kuře, zalijeme zálivkou a opět důkladně promícháme. Posypeme zelenou petrželkou.Tip: kuřecí maso můžeme nahradit uzeným tofu.