KUSKUS S KUŘECÍM MASEM, ZELENINOU A JOGURTEM

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 hrnek kuskusu
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 1/2 hrnku zelené čočky
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 2 mrkve
  • 200 g Kunín Selského jogurtu bílého
  • 7 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • hrst zelené hladkolisté petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • sůl

Postup přípravy

  1. Čočku propláchneme, necháme okapat, nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou a dáme vařit.
  2. Vaříme asi 15 minut na mírném ohni doměkka. Čočku slijeme do sítka a necháme vychladnout.
  3. Kuskus nasypeme do mísy, přidáme 1 lžíci olivového oleje a špetku soli. Poté ho zalijeme horkým vývarem a promícháme vidličkou. Mísu přiklopíme a kuskus necháme odstát asi 10 minut. Kuskus nasypeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  4. Mezitím si nakrájíme řapíky celeru na kostky velké 1 cm. Mrkev očistíme, na struhadle podélně nakrájíme na tenké plátky cca 1-2 mm. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce naklepeme silnější části, abychom získali rovnoměrně vysoký plátek. Nasolíme, opepříme a posypeme drceným římským kmínem (můžeme přidat i trochu drceného chilli).
  5. Na pánev nalijeme tři lžíce olivového oleje a rozpálíme. Na pánev vložíme kuřecí plátky a opékáme postupně 3 minuty z každé strany, dokud není maso krásně zlaté a uvnitř propečené. Po vychladnutí prsa nakrájíme na tenké plátky.
  6. V mističce si připravíme zálivku. Kunín Selský jogurt smícháme se třemi lžícemi olivového oleje, vinným octem, nasekaným stroužkem česneku a římským kmínem. Důkladně promícháme, osolíme a vmícháme sekanou zelenou petrželku.
  7. V míse promícháme kuskus, celer, mrkev, čočku, kuře, zalijeme zálivkou a opět důkladně promícháme. Posypeme zelenou petrželkou.Tip: kuřecí maso můžeme nahradit uzeným tofu.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule