Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Do misky nalijeme šťávu z citronu, med, přidáme chilli papričku a důkladně promícháme.
Filety z lososa osolíme a potřeme připravenou marinádou. Vložíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem, přelijeme zbytkem marinády a pečeme asi 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Zatímco se nám peče losos, připravíme si přeliv. Kapary lehce nasekáme, několik necháme celých. Na pánev vlijeme smetanu a na mírném ohni prohřejeme, přidáme kapary a přivedeme téměř k varu. Vmícháme citronovou šťávu, už nevaříme.
Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem. Filety z lososa položíme na talíř a přelijeme kaparovým přelivem.