Play Video

MUFFINY S JABLKY

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 3 jablka
  • 3 vejce
  • 180 g třtinového cukru
  • 125 g přepuštěného másla
  • 150 ml kefírového mléka Kunín
  • 250 g polohrubé mouky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky.
  2. V míse vyšleháme vajíčka se třtinovým cukrem, přepuštěným máslem a kefírovým mlékem.
  3. Následně přisypeme mouku, sůl, jedlou sodu, skořici a prášek do pečiva. Opatrně vmícháváme, dokud nevznikne hladké těsto bez žmolků. Na závěr přidáme nakrájená jablka.
  4. Těsto znovu důkladně promícháme a naplníme jím košíčky na muffiny. Pečeme 25 minut na 170 °C.Tip: ze stejného těsta můžete upéct i vynikající bábovku.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule