OMELETA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 6 vajec
  • 50 ml smetany ke šlehání Kunín 31 %
  • 1 lžíce másla Kunín + troška na potření
  • 1 lžíce pesta z medvědího česneku
  • 50 g strouhaného cheddaru
  • 50 g šunky
  • pepř

Postup přípravy

  1. Pánvičku rozehřejeme na středním plameni.
  2. Vejce vyklepneme do misky a prošleháme vidličkou, ale jen tak, aby se spojila. Následně přidáme pesto.
  3. Do pánve dáme máslo a zpěníme.
  4. K vejcím přidáme smetanu, cheddar, šunku, opepříme a vlijeme do pánve.
  5. Necháme vajíčka několik vteřin lehce bublat a pak je dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrneme od okrajů pánve směrem ke středu.
  6. Na pár vteřin je tak necháme a pak postup opakujeme.
  7. Ke konci můžeme promíchávat rychleji, až získáme směs, v níž jsou vejce místy ještě polotekutá. Pánví teď několikrát zatřeseme, a to pohybem dopředu a zpátky. Omeleta by se po ní měla lehce pohybovat a na povrchu být vláčná a vlhká. Pevně uchopíme rukojeť a pánev nakloníme, aby omeleta sklouzla k jedné straně.
  8. Vedle musíme mít připravený talíř. Třetinu omelety přehrneme, při druhém přihrnutí už zabalenou lahůdku sesuneme na talíř. Ještě horkou ji potřeme zbylým kouskem másla a okamžitě podáváme.Tip: pesto z medvědího česneku skvěle nahradí 2–3 lžíce bylinek. Skvělá je pažitka, kerblík nebo libeček. Je možné přidat osmažené žampiony.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule