OMELETA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 6 vajec
  • 50 ml smetany ke šlehání Kunín 31 %
  • 1 lžíce másla Kunín + troška na potření
  • 1 lžíce pesta z medvědího česneku
  • 50 g strouhaného cheddaru
  • 50 g šunky
  • pepř

Postup přípravy

  1. Pánvičku rozehřejeme na středním plameni.
  2. Vejce vyklepneme do misky a prošleháme vidličkou, ale jen tak, aby se spojila. Následně přidáme pesto.
  3. Do pánve dáme máslo a zpěníme.
  4. K vejcím přidáme smetanu, cheddar, šunku, opepříme a vlijeme do pánve.
  5. Necháme vajíčka několik vteřin lehce bublat a pak je dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrneme od okrajů pánve směrem ke středu.
  6. Na pár vteřin je tak necháme a pak postup opakujeme.
  7. Ke konci můžeme promíchávat rychleji, až získáme směs, v níž jsou vejce místy ještě polotekutá. Pánví teď několikrát zatřeseme, a to pohybem dopředu a zpátky. Omeleta by se po ní měla lehce pohybovat a na povrchu být vláčná a vlhká. Pevně uchopíme rukojeť a pánev nakloníme, aby omeleta sklouzla k jedné straně.
  8. Vedle musíme mít připravený talíř. Třetinu omelety přehrneme, při druhém přihrnutí už zabalenou lahůdku sesuneme na talíř. Ještě horkou ji potřeme zbylým kouskem másla a okamžitě podáváme.Tip: pesto z medvědího česneku skvěle nahradí 2–3 lžíce bylinek. Skvělá je pažitka, kerblík nebo libeček. Je možné přidat osmažené žampiony.

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule