OVESNÁ KAŠE SE ŠVESTKAMI A PODMÁSLÍM

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 400 ml čerstvého polotučného mléka Kunín
  • 15 lžic ovesných vloček
  • 100 ml podmáslí Kunín
  • 2 lžíce medu
  • skořice
  • 5 švestek

Postup přípravy

  1. Mléko v hrnci přivedeme k varu, přisypeme ovesné vločky a vaříme asi 3 až 5 minut.
  2. Poté kaši krátce rozmixujeme tyčovým mixérem. Kaše bude krásně nadýchaná a jemná. Stáhneme z plotny a přilijeme podmáslí. Promícháme, ochutíme medem a skořicí.
  3. Na závěr přidáme na půlky nakrájené švestky.Tip: mimo sezónu můžeme použít sušené švestky nebo jakékoliv jiné ovoce.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule