PEČENÉ KUŘECÍ PALIČKY SE ZELENINOU A SÝROVOU OMÁČKOU

Pro ideální chuť použijte

Krémová do omáček
60 minut
Krémová do omáček
PRO 4 OSOBY

co budete potřebovat

  • 3 lžíce másla
  • 1 česnek
  • 500 ml Krémová do omáček Kunín
  • 250 g čedaru
  • 50 g parmazánu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 10 ks kuřecích paliček
  • 200 g brambor
  • Balení karotek
  • 1 brokolice
  • Balení chřestu

Postup přípravy

Omáčka
Na másle nechte zpěnit najemno nakrájený česnek. Do základu nalijte vývar a nechte zavařit a zredukovat na polovinu. Poté přilijte Krémovou do omáček a přidejte nastrouhaný sýr. Omáčku vařte, dokud se nerozpustí všechen sýr.

Kuřecí maso očistěte a vmasírujte olivový olej. Maso osolte a opepřete. Na pánvi si rozpusťte máslo a vložte na něj kuřecí maso. Opékejte dozlatova. Jakmile máte kuře opečené, dejte jej na pekáček a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 minut péct.

Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. V horké vodě vařte 3 minuty mrkvičky s chřestem, vytáhněte je děrovanou naběračkou a v té samé vodě vařte opět 3 minuty růžičky brokolice. Ve vedlejším hrnci uvařte pokrájené brambůrky se slupkou cca 20 minut. Zeleninu poté smíchejte v míse a posolte a opepřete.

Na pánvičce si rozpusťte máslo a osmažte na něm mrkvičky, chřest a brambory.

další inspirace

PAŘÍŽ-KARAMEL-VANILKA: DEZERT DO SKLENIČKY

JAHODOVÉ MLÉKO, KTERÉ CHUTNÁ JAKO LETNÍ PUSA

BYLINKOVÁ POMAZÁNKA Z BESKYDSKÉ LOUKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule