POLÉVKA Z PEČENÝCH KAŠTANŮ

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 500 g jedlých kaštanů
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany Kunín Šéfkuchař na vaření
  • lžíce másla Kunín
  • sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 230 °C.
  2. Kaštany nakrojíme do kříže, vložíme na plech a dáme do trouby. Pečeme asi 15 minut.
  3. Vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a vlažné kaštany oloupeme. Dobře to jde malým nožíkem.
  4. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a kaštany na něm orestujeme. Zalijeme je vývarem a vaříme do změknutí.
  5. Ve finále vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Vlijeme smetanu, která polévku zjemní, a dochutíme solí a pepřem.Tip na servírování: na talíři ozdobíme polévku sekanou hladkolistou petrželkou nebo pár lístky čerstvého tymiánu.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule