POLÉVKA Z PEČENÝCH KAŠTANŮ

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 500 g jedlých kaštanů
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany Kunín Šéfkuchař na vaření
  • lžíce másla Kunín
  • sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 230 °C.
  2. Kaštany nakrojíme do kříže, vložíme na plech a dáme do trouby. Pečeme asi 15 minut.
  3. Vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a vlažné kaštany oloupeme. Dobře to jde malým nožíkem.
  4. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a kaštany na něm orestujeme. Zalijeme je vývarem a vaříme do změknutí.
  5. Ve finále vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Vlijeme smetanu, která polévku zjemní, a dochutíme solí a pepřem.Tip na servírování: na talíři ozdobíme polévku sekanou hladkolistou petrželkou nebo pár lístky čerstvého tymiánu.

Další recepty na Váš stůl

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

VELIKONOČNÍ CHEESECAKE

Trasy, na kterých jsme umístili cedule