SALÁT Z PEČENÉ KOŘENOVÉ ZELENINY S PRAŽENÝMI DÝŇOVÝMI SEMÍNKY

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • 1/2 celeru
  • 2 červené cibule
  • kari
  • indické koření garam masala
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
  • 2 hrsti dýňových semínek
  • 1 zakysaná smetana Kunín De Luxe
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na větší kusy, např. mrkev na čtvrtiny. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olivovým olejem a posypeme směsí indického koření (kari, masala), solí a pepřem. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C asi na 15 minut.
  2. V čase, který jsme získali, opražíme na pánvi dýňová semínka. Trvá to asi 3 minuty. Jak je upečeno, kořenovou zeleninu smícháme ve větší míse. Posypeme semínky a nakrájenou čerstvou petrželkou. Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.Tip: tento salát se skvěle hodí i jako příloha k pečeným masům.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule