STUDENÁ AVOKÁDOVÁ POLÉVKA SE ZAKYSANOU SMETANOU

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 1 avokádo
  • 1 salátová okurka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 250 ml podmáslí
  • 1 citron
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • pár lístků čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Avokádo rozkrojte na polovinu. Vyjměte pecku, dužinu vydlabejte a dejte do mixéru. Okurku oloupejte, rozkrojte po délce a lžičkou odstraňte měkký střed se semínky. Pevnou dužinu nakrájejte na kostky a dejte do mixéru.
  2. Přidejte česnek a zázvor nakrájený nadrobno.
  3. Zalijte podmáslím, přidejte šťávu vymačkanou z citronu a olivový olej.
  4. Rozmixujte na hladký krém a dejte do lednice vychladit.
  5. Podávejte se zakysanou smetanou a lístky bazalky.A máme pro vás tip!
    Podmáslí můžete zaměnit třeba za jogurt na pití, výsledná chuť pak bude trochu kyselejší.

Další recepty na Váš stůl

ČOKOLÁDOVÁ TARTALETKA s perníkovými vločkami

KAPŘÍ HRANOLKY se zakysaným dipem

PERNÍČKOVÉ MARTINI

Trasy, na kterých jsme umístili cedule