STUDENÁ AVOKÁDOVÁ POLÉVKA SE ZAKYSANOU SMETANOU

  • Snadný
  • 25 mimut
  • Pro 2

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 1 avokádo
  • 1 salátová okurka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 250 ml podmáslí
  • 1 citron
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • pár lístků čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Avokádo rozkrojte na polovinu. Vyjměte pecku, dužinu vydlabejte a dejte do mixéru. Okurku oloupejte, rozkrojte po délce a lžičkou odstraňte měkký střed se semínky. Pevnou dužinu nakrájejte na kostky a dejte do mixéru.
  2. Přidejte česnek a zázvor nakrájený nadrobno.
  3. Zalijte podmáslím, přidejte šťávu vymačkanou z citronu a olivový olej.
  4. Rozmixujte na hladký krém a dejte do lednice vychladit.
  5. Podávejte se zakysanou smetanou a lístky bazalky.A máme pro vás tip!
    Podmáslí můžete zaměnit třeba za jogurt na pití, výsledná chuť pak bude trochu kyselejší.

Další recepty na Váš stůl

Trasy, na kterých jsme umístili cedule