VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA ZE ZAKYSANÉ SMETANY

Pro ideální chuť použijte

... a dále
  • 1 balení Kunín Zakysaná Smetana 15 %
  • 5 vajec
  • 100 g tvarohu
  • jarní cibulka
  • 1 svazek ředkviček
  • sůl
  • pepř
  • ½ lžičky papriky
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • žitný chléb
  • bazalka a baby špenát na ozdobu

Postup přípravy

  1. Vejce vložte do studené vody a přiveďte k varu. Po dosáhnutí bodu varu je vařte přibližně 10 minut. Slijte je, ochlaďte v ledové vodě a oloupejte.
  2. Ředkvičky a vejce nakrájejte na malé kousky, jarní cibulku na kolečka a zamíchejte dohromady. Přidejte zbytek přísad, promíchejte a případně ještě dochuťte (můžete přidat hořčici nebo majonézu).
  3. Nechte odstát v lednici.
  4. Následně namažte na chléb a dozdobte baby špenátem, ředkvičkou a bazalkou.

Další recepty na Váš stůl

SLANÝ KOLÁČ NA PLECH

HRÁŠKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

MRKVOVÉ DORTÍČKY

Trasy, na kterých jsme umístili cedule